Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 200 au fost rănite în atacul armat în masă de la Las Vegas, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, şeriful Joe Lombardo, care l-a identificat pe presupusul autor ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Las Vegas, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 20 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Atacul de duminică din Las Vegas a devenit, astfel, cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite, scrie AP.

Şeriful comitatului Clark, Joseph Lombardo, a anunţat că peste 200 de persoane au fost rănite în atacul de duminică, la festivalul de muzică country Route 91 Harvest.

Autorităţile l-au identificat pe presupusul autor al atacului ca fiind Stephen Paddock, un rezident din las Vegas.

Lombardo a precizat că ofiţeri l-au înfruntat pe Paddock la etajul 32 al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat peste drum de concert.

Paddock a fost ucis.

Autorităţile au anunţat de asemenea că au localizat-o pe Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, care era căutată ca ”persoană de interes” în acest incident.

Atacatorul s-ar fi cazat la hotel ca oaspete.

Un ofiţer aflat în timpul serviciului se află în stare gravă, iar altul a fost rănit în acest atac.

Doi ofiţeri care erau în afara programului au fost ucişi, a anunţat Lombardo.

Mai mulţi ofiţeri din California asistau la acest festival în aer liber, duminică, atunci când atacatorul a deschis focul.

Un ofiţer din cadrul Poliţiei din Bakersfield Police, care a fost împuşcat, a fost condus la spital cu răni care nu-i pun viaţa în pericol.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea vreuneia dintre victime.

Şeriful a declarat că el crede că autorul atacului este un ”lup singuratic” şi a anunţat că poliţtii îl caută pe colegul de cameră al presupusului autor al masacrului ce pe o ”persoană de interes”.

Cântăreţul de country Jason Aldean a anunţat pe reţele de socializare că el şi echipa sa se află în siguranţă, după atac.

Aldean se afla în toiul concertului în momentul în care a început să plouă cu gloanţe asupra spectatorilor.

El a făcut aceste anunţuri pe Instagram, în postări în care a denunţat atacul ca ”întrecând oribilul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.