Guvernul algerian acuză piromani de faptul că sunt de vină de zeci de incendii de pădure - soldate cu 42 de morţi, inclusiv 25 de militari desfăşuraţi să lupte împotriva sinistrelor, care au distrus locuinţe la est de Alger, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coloane de fum s-au ridicat dintr-o pădure, în regiunea Tizi Ouzou, iar locuitori au încercat să controleze inendiile cu ajutorul unor crengi de copaci şi containere cu apă.

Mai multe case au luat foc, iar familii s-au refugiat în hoteluri şi pensiuni, potrivit unor martori.

”Am trăit o noapte de oroare. Casa mea a ars complet”, a declarat Mohamed Kaci, care a părăsit comuna Azazga împrenă cu familia şi s-au cazat la un hotel.

Ministrul de Interne Kamel Beldjoud, care a anunţat şase morţi, a precizat că o anchetă urma să fie deschisă în vederea căutării persoanelor aflate la originea acestor incendii.

”Numai nişte mâini criminale pot să fie la originea a 50 de incendii simultane în mai multe localităţi din provincie”, a acuzat el la postul public de televiziune.

Premierul Ayman Benabderrahmane a anunţat că bilanţul a crescut la 42 de morţi - incluisv 25 de militari.

Guvernul algerian ”se află în negocieri avansate cu parteneri (străini) în vederea închirierii unor avioane şi solicitarea unui ajutor în vederea unei accelerări a stingerii incendiilor”, a anunţat la televiziune.

Pompieri şi armata încercau să controleze sinistrele.

Incendii de mai mică amploare devastează de luni seara păduri în cel puţin 16 provincii algeriene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.