Cel puţin 25 de migranţi au murit după ce o ambarcaţiune s-a scufundat, sâmbătă, în Marea Mediterană. Supravieţuitorii au fost duşi înapoi în portul Tripoli din Libia, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Libia reprezintă principalul punct de plecare pentru majoritatea migranţilor africani care încearcă să ajungă în Europa. Contrabandiştii îi îmbarcă de obicei în bărci gonflabile subţiri care se scufundă adesea.

Cei mai mulţi migranţi sunt salvaţi de ambarcaţiuni internaţionale şi duşi în Italia, unde peste 115.000 dintre aceştia au ajuns în acest an, deşi mulţi dintre ei sunt descoperiţi de paza de coastă a Libiei şi întorşi din drum.

Începând din luna iulie, numărul migranţilor care au ajuns cu barca în Europa a scăzut considerabil, deşi în această săptămână a fost înregistrat un nou val de plecări.

Aproximativ 3.000 de migranţi au murit sau sunt dispăruţi după ce au încercat să ajungă cu barca în Europa în acest an, majoritatea plecând din Libia şi dorind să ajungă în Italia.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a transmis, vineri, că începând din anul 2000, Marea Mediterană a fost „de departe cea mai periculoasă graniţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.