Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, într-o busculadă, pe un pod, pe care o mulţime de oameni îl traversa pentru a ajunge la o sărbătoare hindusă în nordul Indiei, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Busculada a avut loc la periferia Varanasi, o localitate antică din statul Uttar Pradesh, cunoscut pentru templele sale.

Organizatorii aşteptau 3.000 de credincioşi la ceremonie, însă peste 70.000 de oameni se înghesuiau într-un ashram al unui lider hindus local, pe malul Gangelui, a precizat S.K. Bhagat din cadrul poliţiei.

"Eram nepregătiţi pentru atât de multă lume", a declarat pentru The Associated Press Raj Bahadur, un purtător de cuvânt al organizatorilor.

Busculada a avut loc după ce poliţia a început să trimită înapoi oameni de pe podul supraaglomerat, a declarat Bahadur pentru agenţia Press Trust of India.

Acest lucru a declanşat un zvon în rândul credincioşilor potrivit căruia s-a surpat podul, iar aceştia au început să fugă să se salveze, a precizat el.

Nouăsprezece persoane au fost ucise pe loc, iar alte cinci au murit din cauza rănilor la spital, a declarat Daljit Chaudhary, din cadrul poliţiei.

Patru dintre cele 20 de persoane se aflau în stare gravă, la spital, a precizat el.

Premierul Narendra Modi s-a declarat profund întristat de această tragedie. "Am discutat cu autorităţile şi le-am cerut să asigure orice ajutor posibil celor afectaţi", a anunţat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Busculadele sângeroase sunt destul de frecvente în timpul unor sărbători religioase, atunci când mulţimi impresionante se adună în zone restrânse, în care sunt adoptate puţine măsuri de controlare a maselor.

Peste 110 pelerini - majoritatea femei şi copii - au murit, în octombrie 2013, într-o busculadă în statul Madhya Pradesh, în centrul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.