Cel puţin 21 de persoane, între care se numără şi femei şi copii, au murit în ultimele 48 de ore în urma inundaţiilor din Irak, iar zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să părăsească zonele afectate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului irakian al Sănătăţii, decesele au survenit după ce inundaţiile au provocat surparea locuinţelor, accidente rutiere şi electrocutări.

Una dintre cele mai afectate zone este districtul  Ach-Charqat, aflat la 250 de kilometri nord de Bagdad, unde mii de case au fost inundate şi sute de familii au fost nevoite să fugă din calea apelor.

Misiunea ONU de Asistenţă pentru Irak (UNAMI) a anunţat că aproximativ 25.000 de persoane au avut nevoie de ajutor în două provincii irakiene afectate de  inundaţii.

Autorităţile irakiene au constituit o celulă de criză pentru a se interveni cât mai rapid şi a fi coordinate eficient operaţiunile de salvare.

În întreaga ţară, infractructuri au fost afectate de inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.