Cel puţin 20 de migranţi africani erau daţi dispăruţi sâmbătă după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în largul coastelor Tunisiei în timp ce încercau să traverseze Mediterana spre Italia, a declarat un oficial judiciar tunisian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de coastă a salvat alte 17 persoane din aceeaşi ambarcaţiune în largul coastelor oraşului Sfax, din sud. Două  dintre aceste persoane sunt în stare critică, a declarat judecătorul Faouzi Masmousdi, de la tribunalul din Sfax.

În ultimele săptămâni, zeci de persoane au fost date dispărute şi au murit în repetate accidente de înec în largul coastelor tunisiene. Tunisia a luat locul Libiei ca principal punct de plecare pentru persoanele care fug de sărăcie şi de conflictele din Africa şi Orientul Mijlociu în speranţa unei vieţi mai bune în Europa.

Garda Naţională a declarat vineri că peste 14.000 de migranţi, majoritatea din Africa subsahariană, au fost interceptaţi sau salvaţi în primele trei luni ale anului în timp ce încercau să treacă în Europa. Sunt de cinci ori mai mulţi decât cifrele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Premierul italian Giorgia Meloni a avertizat vineri că Europa riscă să se confrunte cu un val uriaş de migranţi care vor veni din Africa de Nord, dacă stabilitatea financiară a Tunisiei nu este salvată. Meloni a făcut apel la FMI şi la alte ţări să ajute rapid Tunisia pentru a evita colapsul acesteia.



Ministrul tunisian de externe, Nabil Ammar, a declarat săptămâna trecută că ţara are nevoie de fonduri şi echipamente pentru a-şi proteja mai bine frontierele. Tunisia a primit echipamente din partea Italiei în ultimii ani, dar Ammar a spus că acestea erau depăşite şi insuficiente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.