Ce puţin 18 persoane au murit şi peste 30 au fost rănite, sâmbătă, în explozia unei maşini-capcană din apropierea unui hotel din Mogadishu. În oraş s-au mai semnalat două explozii, una dintre ele provocată de un atacator sinucigaş, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căpitanul Mohamed Hussein a declarat pentru AP că peste 20 de persoane, inclusiv oficiali din Guvern, ar fi blocate în hotel, în contextul în care forţele de ordine luptă cu extremişti la ultimul etaj al hotelului Nasa-Hablod, aflat în apropierea palatului prezidenţial. Doi din cei cinci atacatori au fost ucişi la etajul 1 al hotelului.

Ceilalţi atacatori au folosit grenade şi au întrerupt cucrentul electric în clădire.

Atacul de sâmbătă a fost revendicat de gruparea extremistă Al-Shabab. Printre victime se numără un colonel de poliţie, a menţionat Hussein.

Exploziile de sâmbătă au avut loc la două săptămâni după atacurile de la Mogadishu soldate cu moartea a peste 350 de persoane. La 14 octombrie, două atentate cu maşini capcană au avut loc în faţa unui hotel din Mogadishu şi în cartierul Madina, fiind soldate cu moartea a 358 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.