Autorităţile germane au anunţat miercuri dimineaţă că cel puţin 13 persoane au fost rănite, în principal pompieri, după ce un iaht a explodat în timpul nopţii în localitatea Minden, situată în partea nordică a Germaniei, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a explicat că pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu, atunci când s-a produs explozia.

”Ei traversau pasarela pentru a ajunge în ambarcaţiune şi purtau măşti de respirat, atunci când a avut loc această explozie îngrozitoare. Şase dintre ei au suferit răni grave, iar un pompier este în stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Minden.

Până în acest moment nu este cunoscută sursa incendiului, dar anchetatorii suspectează că este vorba de explozia generatorului ambarcaţiunii.

De asemenea, un poliţist care stătea pe ponton a fost grav rănit de forţa exploziei, care a ridicat iahtul la câţiva metri în aer şi apoi l-a aruncat înapoi în apă.

Autorităţile au crezut iniţial că doi trecători au fost aruncaţi de forţa exploziei în apă, iar un elicopter al poliţiei şi mai mulţi scafandri au participat la căutarea acestora. Însă, cei doi trecători au contactat autorităţile pentru a anunţa că nu au fost răniţi în urma exploziei din Minden.

Daunele materiale se ridică la jumătate de milion de euro, iar o maşină parcată în apropiere a fost complet distrusă, în vreme ce două alte ambarcaţiuni au fost avariate de explozie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.