Autorităţile indiene au anunţat vineri după-amiază că 13 muncitori au murit arşi de vii în timp ce dormeau într-o fabrică de textile din provincia estică Uttar Pradesh. Incendiul a pornit în timp ce muncitorii dormeau în atelierul de prelucrare a pielii din fabrică, iar mai multe persoane au fost rănite, dintre care opt sunt în stare critică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au precizat că există dovezi că flăcările au pornit de la un scurt circuit.

”Avem motive să credem că există o legătură cu un scurt circuit electric, însă continuăm ancheta”, a declarat poliţistul Deepak Kumar.

În operaţiunea de stingere a incendiului au fost implicaţi poliţişti, pompieri, dar şi localnici.

Autorităţile au anunţat că anchetează posibilitatea ca fabrica de textile să funcţioneze în mod ilegal, iar proprietarii nu aveau autorizaţie pentru a lucra într-o zonă rezidenţială aglomerată.

Flăcările au pornit la ora locală 4.00 şi s-au extins de la parter la cele două etaje superioare, unde dormeau muncitorii.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul şi au reuşit să salveze viaţa a 16 muncitori, dintre care mulţi au suferit arsuri şi probleme respiratorii.

În India sunt comune asemenea accidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.