Corpurile a 113 mineri au fost scose din noroi, în urma unei alunecări de teren în mine de jad din nordul Myanmarului, au anunţat joi pompierii din statul Kachin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căutările au fost suspendate din cauza unor ploi diluviene, a anunţat poliţia locală.

”Minerii au fost luaţi de un torent de noroi provocat de averse importante” ale musonului.

”Până acum, am găsit în total 113 corpuri”, au anunţat pompierii pe pagina loroficială de Facebook.

Imagini postate pe această pagină surprind o echipă de salvatori într-o vale inundată de noroi, în cantonul Hpakant, în apropiere de frontiera cu China.

În fiecare an, zeci de mineri aflaţi în căutarea pietrelor preţioase mor în accidente cauzate de condiţii de muncă periculoase, mai ales în perioada musonului.

Foarte prosperă, dar puţin reglementată, industria minieră foloseşte muncitori nedeclaraţi şi însumează câteva zeci de miliarde de dolari, potrivit ONG-ului Watchdog Global Witness.

Minele de jad - sub cerul liber - de la Hpakant au transformat această regiune într-un vast teren care aminteşte de peisajul lunar.

Alunecări de teren mortale în regiune sunt frecvente, iar victimele provin adesea din comunităţi etnice defavorizate, care operează aproape clandestin în foste mine abandonate

Abundentele resurse naturale din nordul Myanmarului - jad, lemn preţios, aur şi ambră - contribuie la finaţarea ambelor tabere aflate într-un război civil care durează de mai multe decenii între insurgenşi din etnia kachin şi militari birmani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.