Miliardarul nigerian Aliko Dangote, cel mai bogat african, a declarat la un forum organizat în Coasta de Fildeş, sâmbătă, că a retras cândva 10 milioane de dolari de la bancă doar pentru a se uita la banii respectivi şi a înţelege că într-adevăr este bogat şi nu are doar nişte numere pe hârtie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Când eşti tânăr, primul milion este important, dar apoi numerele nu mai înseamnă prea mult. Într-o zi, am scos 10 milioane din cont, am pus banii în maşină şi i-am dus acasă, în camera mea. M-am uitat la ei şi m-am gândit: ‘Acum cred că am bani’, iar a doua zi i-am dus înapoi la bancă”, a spus Dangote la forumul din Abidjan.

Dangote, care deţine mai multe companii, fiind implicat între altele în domeniul alimentar, în construcţii şi telecomunicaţii, a precizat că pentru viitorul Africii sectoarele cu cel mai mare potenţial sunt agricultura şi tehnologiile noi. El i-a sfătuit însă pe tinerii antreprenori să nu se lase purtaţi de val după primul succes.

Aliko Dangote a precizat că regretă faptul că problemele administrative pun piedici dezvăltării afacerilor în Africa. El a dat şi un exemplu, vorbind despre dificultăţile companiei sale producătoare de ciment în privinţa exportului de marfă pe o distanţă de doar 40 de kilometri, de la fabricile din Nigeria către Benin. Benin a importat astfel ciment mai scump din China, a subliniat miliardarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.