Mii de cehi au manifestat, duminică, în piaţa centrală din Praga, cerând demisia guvernului, în contextul inflaţiei ridicate şi al preţurilor mari la energie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul s-a numit “Cehia împotriva sărăciei” şi a fost organizat de partidul PRO, care nu este reprezentat în parlament şi a criticat guvernul de centru-dreapta al lui Petr Fiala pentru felul în care a gestionat criza energetică apărută după startul războiului din Ucraina.

PRO a acuzat, de asemenea, guvernul că a afectat libertatea de exprimare ca parte a eforturilor de a contracara dezinformarea şi i-a cerut să promoveze pacea în Ucraina, negând în acelaşi timp faptul că este un partid pro-rus.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“Strângeţi ultimele rămăşiţe de onoare, înţelegeţi că nu vă ridicaţi la nivelul cerinţelor şi demisionaţi”, a spus organizatorul protestului şi liderul PRO Jindrich Rajchl, într-un discurs, în faţa mulţimii care a umplut jumătate din Piaţa Wenceslas din Praga.

Cehia, la fel ca alte ţări europene, a fost afectată de creşterea inflaţiei în ultimul an şi de preţurile ridicate la energie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.