Guvernul spaniol s-a angajat să facă totul în lupta împotriva noului coronavirus şi avertizează că ”ceea ce este mai rău abia urmează”, în contextul în care bilanţul epidemiei covid-19 a crescut în această ţară la peste 1.300 de morţi şi aproape 25.000 de contaminări, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai important focar de contaminare din Europa - după Italia -, în Spania numărul deceselor a crescut zilnic cu câteva sute, provocând o saturaţie a unităţilor de terapie intansivă în unele spitale.

”Nu am fost afectaţi încă de impactul valului cel mai important, cel mai devastator, care ne va pune la încercare capacităţile materiale şi morale, dar şi caracterul, ca societate”, a avertizat într-o conferinţă de presă şeful Guvernului Pedro Sanchez.

El a subliniat că Spania nu a mai trăit o situaţie atât de dramtică de la Războiul Civil (1936-1939), în care au fost ucişi aproximativ un milion de oameni.

Liderul socialist a anunţat că Guvernul său lucrează la proiecte care să permită să se producă în ţară echipamentul necesar în lupta împotriva virusului, ca de exemplu măşti de protecţie.

Madridul a declarat în weekendul trecut starea de urgenţă naţională şi a interzis, pe o perioadă de 15 zile, orice deplasări neesenţiale.

Pedro Sanchez nu a menţionat vreo eventuală prelungire a acestei stări de urgenţă, însă a avertizat că viitoarele săptămâni vor fi dificile.

Bilanţul epidemiei în Spania a crescut sâmbătă la 1.326 de decese, de la 1.002 vineri, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii. Numărul contaminărilor a crescut de la 19.980 la 24.926.

Guvernul a anunţat sâmbătă că a primit peste 640.000 de aparate de depistare şi că acest număr ar putea să ajungă rapid la un milion.

Autorităţile sanitare şi-au exprimat speranţa ca numărul testelor zilnice să crească la 80.000, de la 15.000-20.000 în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.