Comisia Europeană va propune anul viitor noi reguli pentru a se asigura că sectorul online plăteşte suficiente taxe, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criticii spun că firme online, precum Google sau Facebook, plătesc taxe mai mici decât ar fi corect în UE, transferându- şi profitul prin ţări cu rate scăzute de impozitare, precum Luxemburg sau Irlanda.

UE a ameninţat că va lua măsuri singură pentru a schimba situaţia, dacă cele mai bogate ţări din lume nu vor reuşi în curând să ajungă la un acord în acest sens.

“Suntem de părere că, în sectorul digital, taxele trebuie plătite unde sunt datorate, fie online, fie offline”, a spus Junker la summitul UE din Estonia.

“Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corectă şi eficientă, care să ofere certitudine legală şi un teren echitabil pentru toţi”, a adăugat el.

Nu toate ţările UE sunt de acord privind modul în care ar trebui taxat sectorul digital, însă Juncker şi-a exprimat încrederea că statele membre vor reuşi să ajungă la un acord. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.