Comisia Europeană a respins joi după-amiază drept electorale acuzaţiile lansate de premierul Theresa May, care a susţinut că politicienii şi oficialii de la Bruxelles se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu suntem naivi. În aceste momente există o campanie electorală în Marea Britanie. Oamenii sunt agitaţi când avem alegeri. Aceste alegeri din Marea Britanie au legătură în principal cu Brexitul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

De asemenea, acesta a precizat că politicienii şi oficialii europeni sunt destul de ocupaţi cu realizarea de politici la Bruxelles.

”Avem destule chestii în farfurie”, a declarat Schinas.

Theresa May i-a acuzat miercuri pe politicienii şi oficialii europeni că se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie, pe care ea speră să le câştige cu o majoritate uriaşă pentru a putea să conducă ţara spre Brexit.

”Comisia Europeană şi-a îndârjit poziţia de negociere. Politicienii şi oficialii europeni au lansat ameninţări la adresa Marii Britanii. Toate aceste acţiuni au fost programate în mod intenţionat pentru a afecta rezultatele alegerilor generale, care vor avea loc pe 8 iunie”, a declarat May după o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a.

De asemenea, premierul britanic a acuzat că poziţia de negociere a Londrei a fost prezentată în mod eronat în presa din ţările Uniunii Europene.

”Am terminat pe săptămâna asta”, a precizat Schinas, făcând referire la declaraţiile şefului de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr, care a spus că CE va acorda doar 30 de minute pe sătămână pentru a se gândi la Brexit.

Diplomaţii europeni şi-au exprimat îngrijorarea că retorica premierului britanic a ajuns prea departe.

”În final mergem pe drumuri separate, dar trebuie să trcem prin asta împreună”, a declarat un diplomat de la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.