Cele mai recente cazuri confirmate de variola maimuţei au fost raportate în Italia şi Suedia. Cazuri anterioare au fost înregistrate şi sunt în prezent investigate în mai multe ţări europene, precum Spania, Portugalia şi Marea Britanie, dar şi în Statele Unite, Canada potrivit autorităţilor sanitare locale. Individul din Italia s-a întors recent din Insulele Canare, potrivit presei locale, însă autorităţile suedeze nu sunt sigure cum a contractat virusul individul infectat, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai recente cazuri confirmate de variola maimuţei au fost raportate, joi, în Italia şi Suedia. Autorităţile suedeze au spus că nu sunt sigure cum a contractat virusul individul infectat, dar presa italiană relatează că pacientul din Italia s-a întors recent din Insulele Canare.

Alte cazuri au fost raportate miercuri în SUA, Spania (şapte) şi Portugalia (cinci) de miercuri. În Canada, 13 cazuri au fost examinate la Montreal, potrivit postului public Radio-Canada, care citează autorităţile sanitare ale oraşului.

În prezent există nouă cazuri confirmate în Marea Britanie. Sursa acestor infecţii nu a fost încă confirmată, dar cazurile par să fi fost ”dobândite la nivel local”, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Variola maimuţei este frecvent răspândită în părţile îndepărtate ale Africii Centrale şi de Vest.

Cazurile de boală din afara regiunii se regăsesc în rândul călătorilor în zonele respective.

Până la ora actuală nu a fost aprobat niciun vaccin pentru variola maimuţei în Europa, însă autorităţile sanitare spaniole au achiziţionat mii de vaccinuri împotriva variolei în vederea stăpânirii focarului, potrivit cotidianului spaniol El País.

Simptomele variolei maimuţelor includ erupţii cutanate, febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi epuizare.

Variola maimuţei face parte din aceeaşi familie de viruşi ca variola.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.