Doi adjuncţi ai şerifului din comitatul Shelby au fost suspendaţi din funcţie, după publicarea filmării privind confruntare violentă între un şofer de culoare, Tyre Nichols, şi cinci agenţi de poliţie acuzaţi de uciderea lui, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie, şeriful din comitatul Shelby, Floyd Bonner Jr, a scris că videoclipul - pe care l-a văzut pentru prima dată vineri seară - i-a ridicat „probleme cu privire la doi adjuncţi care au apărut la faţa locului”.

„Am lansat o investigaţie internă asupra comportamentului acestor poliţişti pentru a stabili ce s-a întâmplat şi dacă au fost încălcate reguli”, a spus el. „Aceştia au fost suspendaţi în aşteptarea rezultatului anchetei administrative”, a adăugat el.

Separat, presa locală a raportat anterior că doi membri ai Departamentului de Pompieri din Memphis au fost eliberaţi din funcţie.

Investigaţia departamentului cu privire la rolul său în incident este de aşteptat să se încheie săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat postat online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.