Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat marţi dimineaţă că reprezentanţii turci s-au săturat de atitudinea condescendentă de care dau dovadă liderii europeni în cadrul negocierilor de aderare a Turciei la UE. Declaraţiile demnitarului turc au avut loc la o conferinţă de presă comună cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, liderul diplomaţiei turce a declarat că există cazuri penale deschise împotriva a peste 4.500 de militanţi ai PKK din Germania, însă doar trei persoane au fost până în acest moment extrădate în Turcia. 

Mevlut Cavusoglu a menţionat că este dreptul cetăţenilor turci să decidă cu privire la reintroducerea pedepsei capitale, o măsură care riscă să pună capăt procesului de aderare la blocul comunitar.

În schimb, şeful diplomaţiei germane şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la campania guvernamentală de epurare a presupuşilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi în legătură cu situaţiei mass-mediei după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie.

Frank-Walter Steinmeier a declarat că executivul german susţine însă lupta turcilor împotriva terorismului.

Demnitarul german a susţinut că vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Turcia.

”Germania este alături în lupta împotriva Statului Islamic şi a militanţilor kurzi din PKK”, a precizat Steinmeier.

De asemenea, şeful diplomaţiei germane s-a arătat împotriva renunţării la negocierile de aderare cu Turcia, susţinând că Ankara a jucat un rol crucial în gestionarea crizei migranţilor din Orientul Mijlociu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.