Câţiva germani, care sunt nemultumiţi de politica porţilor deschise cu privire la migranţi promovată de executivul Angelei Merkel, caută să emigreze în Ungaria - o ţară care a reuşit să ridice un gard de sârmă ghimpată pentru a-i ţine departe pe migranţii musulmani, susţinând că trebuie să protejeze civilizaţia creştină europeană, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jennifer şi Valentin Duraeder formează un cumplu tânăr din zona rurală a Bavariei, însă acum sunt ocupaţi să găsească o locuinţă în Ungaria. Aceştia susţin că vor să scape din ţara natală, care a promis că îţi va menţine graniţele deschise pentru migranţii musulmani.

”Primesc o locuinţă, primesc mâncare gratuită - practic banii le sunt aruncaţi în poală, în timp ce noi germanii suntem nevoiţi să strângem cureaua”, explică Jennifer Duraeder, după ce a văzut o mică casă din apropierea pitorescului lac Balaton.

Acest cuplu face parte dintr-un grup mereu în creştere de cetăţeni germani care vor să emigreze în Ungaria, la aproape un an după ce cancelarul Angela Merkel a promis să transforme Germania într-un sanctuar european pentru sute de mii de migranţi musulmani care fug din calea războiului.

”Aceşti oameni s-au săturat de Germania. Ei vor să plece. Ei îmi spun că situaţia devine din ce în ce mai rea”, susţine agentul imobiliar Ottmar Heyde. Acesta explică că 80% din cererile pe care le primeşte vin din partea unor cetăţeni germani, care nu mai suportă fluxul masiv de migranţi.

Între timp, Heyde precizează că cei mai mulţi clienţi germani sunt multumiţi de atitudinea premierului maghiar vVktor Orban în ceea ce priveşte criza migranţilor, acesta fiind extrem de clar cu privire la dezinteresul maghiar de a-i găzdui pe migranţii relocaţi de către Bruxelles.

Mai mult, executivul maghiar nu s-a sfiit să construiască un gard de sârmă ghimpată la frontiera sârbă, pentru a-i ţine departe pe migranţii musulmani din state precum Siria, Irak şi Afganistan. Motivul invocat de executivul maghiar a fost nevoia de a proteja civilizaţia creştină europeană.

”Clienţii mei se simt mai bine aici - sunt mai calmi. Ei acceptă cu entuziasm politica lui Orban şi poziţia sa legată de faptul că nu îi poate hrăni nici măcar pe toţi cetăţenii maghiari, deci nu poate primi migranţi”, susţine Heyde.

De asemenea, presa germană susţine că un nou fenomen a apărut în zona lacului Balaton, însă statisticile nu susţin încă o asemenea afirmaţie.

Cuplul de pensionari germani Doris şi Georg Kirsch au fost intervievaţi la scurt timp după cumpărarea unei noi locuinţe într-un sat situat la sud de lacul Balaton.

”Ceea ce vedeţi la televizor sunt câteva familii şi un grup masiv de bărbaţi tineri. Numărul musulmanilor de aici este foarte redus, doar unul sau două procente”, a explicat Georg Kirsch, făcând referire la migranţii musulmani care au călătorit spre Austria şi Germnaia.

Însă, lipsa musulmanilor nu este singurul lucru care-i atrage pe germani să se mute în vestul Ungariei. Vremea bună, preţurile mici la imobiliare şi o comunitate însemnată de etnici germani sunt alte caracteristici atrăgătoare pentru zona lacului Balaton.

Deşi aproape 250.000 de etnici germani au fost forţaţi să părăsească teritoriul ungar după cel de-al doilea război mondial, cei care au rămas nu au fost supuşi unei persecuţii brutale, precum etnicii din Polonia, Cehoslovacia şi Iugoslavia.

Mulţi etnici germani au ales de bunăvoie cetăţenia maghiară după finalizarea războiului, iar din acest motiv numărul acestora este greu de estimat în prezent.

Michael Muelller, un susţinător al extremei-dreapta de la Alternativa pentru Germania (AfD), a explicat că ia în considerare să se mute permanent în Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.