Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler nu au fost achiziţionate de niciun cumpărător, sâmbătă, la o licitaţie controversată care a avut loc la Nurnberg, organizată de casa Weidler, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Picturile ar putea fi totuşi “vândute la o dată ulterioară”, au precizat organizatorii licitaţiei.

Aceştia nu au dat explicaţii cu privire la eşecul licitaţiei, însă probabil potenţialii cumpărători au fost descurajaţi de preţurile de start ridicate, de 19.000 până la 45.000 de euro, precum şi de suspiciunile legate de autenticitatea tablourilor.

Miercuri, în catalogul licitaţiei se aflau încă 26 de tablouri, însă acelea au fost confiscate joi de autorităţi, alături de alte 37 de piese, din cauza îndoielilor legate de autenticitate. Toate obiectele aveau semnăturile “A. H.” sau “A. Hitler”.

La licitaţia de sâmbătă s-au vândut totuşi două obiecte despre care se spune că i-au aparţinut lui Hitler: o vază de porţelan şi o faţă de masă. Ambele au fost achiziţionate la preţul de start: vaza cu 5.500 de euro şi faţa de masă cu 630 de euro. În schimb, un scaun, care avea preţul de start de 6.500 de euro, nu a fost cumpărat de nimeni.

Piesele care au fost scoase la licitaţie sâmbătă şi cele care au fost confiscate provin de la 23 de proprietari.

Parchetul din Nurnberg a deschis o anchetă cu privire la suspiciuni de falsificare şi tentativă de fraudă.

“Dacă se va dovedi că sunt falsuri, vom verifica ce a ştiut fiecare persoană care a intrat în posesia obiectelor respective”, a declarat procurorul general Antje Gabriels-Gorsolke.

Unele piese aveau certificat de autenticitate, însă şi acestea pot fi falsificate.

Casa Weidler a subliniat că faptul că obiectele confiscate de poliţie sunt verificate nu înseamnă în mod automat că este vorba de falsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.