Casa fostului spion rus Serghei Skripal din Salisbury va fi demontată, acoperişul urmând să fie înlăturat complet de echipele militare, în urma atacului cu Novichok, lucrările de decontaminare continuând, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul local Wiltshire a înştiinţat vecinii lui Serghei şi Iulia Skripal de lucrări, avertizându-i privind zgomotul care va fi produs în cursul lucrărilor de decontaminare, care sunt aşteptate să dureze până la patru luni.
 
Detectivii consideră că Serghei Skripal şi fiica sa au intrat în contact chiar în casa lor, substanţa fiind depusă pe broasca de la uşa de la intrare.
 
Eforturile de curăţare au început pe 5 martie 2018, însă au luat o pauză în perioada Crăciunului.
 
Viitoarea fază a operaţiunii urma să înceapă pe 7 ianuarie, conform scrisorii consiliului local. 
 
O echipă militară va demonta şi înlătura acoperişurile casei şi garajului pe parcursul a două săptămâni. Totul va fi izolat înainte să fie înlăturat de la faţa locului, urmând ca apoi acoperişurile să fie înlocuite.
 
În scrisoare este precizat: „Această faza include înlăturarea tavanului casei şi al garajului... Toate materialele vor fi izolate pe loc înainte să fie transportate”.
 
Tracy Dasziewicz, directoarea sănătăţii publice, a adăugat: „Prioritatea este să ne asigurăm că cele două imobile afectate de incidentele din 2018 sunt curăţate cum trebuie şi returnate către folosire cât de curând posibil”.
 
Pe 4 martie 2018, fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inclonştienţi la Salisbury, în sudul Angliei, otrăviţi cu un agent neurotoxic extrem de puternic, Novichok. Ei au fost spitalizaţi în stare critică timp de mai multe săptămâni.
 
Londra a acuzat serviciile militare ruse de informaţii GRU şi a emis un mandat european de arestare pe numele a doi ruşi, suspectaţi de comiterea atacului. Rusia a negat orice implicare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.