Casa Albă şi-a exprimat miercuri dorinţa ca Regatul Unit să rămână un ”leader” în Europa şi în lume, după ce Londra a declanşat oficial procedura ieşirii sale din Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi respectăm voinţa alegătorilor britanici”, a declarat Sean Spicer, un purtător de cuvânt al preşedintelui american Donald Trump.

”Indiferent care va fi viitorul relaţiei dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, noi vrem ca Regatul Unit să rămână un leader puternic în Europa (...) şi în lume”, a adăugat el.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, care a apreciat că, pentru prima dată, Statele Unite au un preşedinte care dă impresia ”că nu este interesat de afacerile europene”, Spicer a respins aceste critici.

”Preşedintele este foarte în largul său în tot ceea ce priveşte afacerile internaţionale, mai ales Europa şi NATO”, a spus el.

Preşedintele republican i-a iritat în mai multe rânduri pe liderii europeni, dar mai ales atunci când a lăudat ”minunatul” Brexit sau când a prezis că şi alte state membre vor părăsi Uniunea.

La nouă luni după un referendum pe tema Brexitului, care continuă să divizeze ţara, ambasadorul britanic la UE Tim Barrow i-a remis miercuri preşedintelui Consilului European Donald Tusk scrisoarea care declanşează în mod oficial procedura de ieşire, lansând doi ani de negocieri care se anunţă foarte dificili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.