Preşedintele Donald Trump consideră Germania un aliat important al Statelor Unite şi se ”înţelege foarte bine” cu Angela Merkel, a declarat purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei se înţeleg foarte bine. El are mult respect pentru ea... .şi el consideră nu doar Germania, dar şi restul Europei, ca fiind un aliat important al Americii”, a precizat Sean Spicer.

Aceste declaraţii au loc la scurt timp după ce preşedintele Trump a lansat o serie de acuzaţii la adresa Germaniei, criticând atât surplusul comercial, cât şi cheltuielile militare ”insuficiente” ale guvernului Merkel.

Donald Trump s-a plâns că excedentul comercial al Germaniei reprezintă un dezavantaj pentru Statele Unite, în special pentru că germanii nu participă în aceeaşi măsură la bugetul NATO.

Donald Trump şi-a afirmat, în urma turneului internaţional de săptămâna trecută, o poziţie din ce în ce mai antigermană şi antieuropeană.

În schimb, cancelarul german a avertizat că alianţa transatlantică este din ce în ce mai şubredă şi i-a îndemnat pe europeni să-şi ia soarta în propriile mâini, pentru că nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali precum Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.