Casa Albă a explicat luni seara că fostul preşedinte Barack Obama nu era un ”mare admirator” al lui Michael Flynn, iar tocmai din acest motiv a ţinut să-l avertizeze pe Donald Trump împotriva numirii acestuia în noua administraţie de la Washington, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A arătat clar că nu este un fan. Şi nu cred că asta e o surpriză având în vedere rolul jucat în campanie de generalul Flynn. Cred că preşedintele a luat măsuri adecvate în momentul corect... atunci când a simţit că generalul Flynn l-a indus în eroare pe vicepreşedinte, el a luată măsuri şi îşi apără decizia”, a declarat Sean Spicer.

Apoi, purtătorul de cuvânt prezidenţial s-a întrebat de ce Obama nu i-a suspendat autorizaţiea de securitate lui Flynn.

”Întrebarea pe care trebuie să v-o puneţi în realitate este dacă preşedintele Obama era într-adevăr îngrijorat cu privire la generalul Flynn, atunci de ce nu i-a suspendat autorizaţia de securitate, pe care i-a reînnoit-o cu doar câteva luni înainte?”

Sean Spicer a ridicat semne de întrebare şi cu privire la vizita efectuată de Michael Flynn ca vorbitor plătit în Rusia, pentru care a primit autorizaţie din partea administraţiei Obama.

”Existau paşi pe care îi puteau lua dacă erau cu adevărat îngrijoraţi şi nu era vorba doar de o duşmănie personală”, a completat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Această reacţie vine după ce presa americană a dezvăluit că Barack Obama l-a avertizat personal pe republicanul Donald Trump pentru a nu-l numi în poziţia de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă pe Michael Flynn, care şi-a dat demisia după mai puţin de o lună în administraţie, ca urmare a dezvăluirii publice a discuţiilor repetate purtate de acesta cu ambasadorul rus de la Washington.

Potrivit declaraţiilor a trei oficiali din fosta administraţie, Obama l-a avertizat  pe miliardarul republican cu privire la Flynn în prima discuţie purtată în Biroul Oval, la doar 48 de ore după ce Donald Trump câştigase alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Administraţia Obama l-a demis în urmă cu trei ani pe Flynn de la conducerea Agenţiei de Informaţii din Apărare. 

Decizia de demitere a acestuia a avut legătură cu proasta gestionare a agenţiei şi problemele temperamentale ale lui Flynn.

În acest sens, fostul preşedinte democrat i-a spus lui Donald Trump că Flynn nu este potrivit pentru o poziţie atât de înaltă la Casa Albă.

Acest avertisment a fost lansat înainte de apariţia îngrijorărilor cu privire la legăturile dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei de la Washington, Serghei Kisliak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.