Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar urma să efectueze anul viitor o vizită de stat extrem de controversată în Marea Britanie, după ce a acceptat din luna ianuarie invitaţia reginei Elisabeta a II-a, potrivit jurnaliştilor BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Casa Albă şi Downing Street caută opţiuni pentru această vizită, care trebuia să aibă în luna octombrie 2017.

Donald Trump a acceptat din luna ianurie invitaţie reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizită de stat, însă această perspectivă a generat controverse în Marea Britanie.

De asemenea, miliardarul republican s-a arătat reticent cu privire la efectuarea unei vizite de stat, dacă va fi întâmpinat cu proteste la Londra.

Mai mulţi diplomaţi britanici au catalogat invitaţia drept prematură, dar aceasta nu poate să fie retrasă după ce este înmânată liderului de la Washington.

Preşedintele Trump a intrat luna trecută într-un război al declaraţiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, după ce s-a folosit de atentatele din metropolă pentru a-şi promova propria agendă antiimigraţionistă şi chiar l-a citat greşit într-un mesaj postat pe Twitter.

În loc să retragă mesajul iniţial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atenţia asupra scoaterii declaraţiilor sale din context de către Donald Trump.

În iunie, şeful diplomaţiei britanice a dat asigurări că vizita de stat a preşedintelui american va avea loc în continuare în Marea Britanie, în ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, şi liderul liberal-democraţilor Tim Farron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.