Casa Albă a respins joi drept ”ridicole” acuzaţii ale Kremlinului potrivit cărora Statele Unite se află în spatele unei tentative de asasinare a lui Vladimir Putin într-un atac cu drone la Kremlin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) americane la Casa Albă, John Kirby, a catalogat acuzaţii ruse potrivit cărora Washingtonul a ordonat Kievului să comită acest presupus atac ucrainean drept ”ridicole”.

Kirby a respins aceste acuzaţii imediat după ce au fost formulate de către un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,  care nu a prezentat nicio probă prin care să le susţină şi care a declarat că Guvernul ucrainean nu face decât să pună în aplicare decizii luate de către Statele Unite.

”Suntem foarte conştienţi că decizii cu privire la asemenea acţiuni şi asemenea atacuri teroriste nu sunt luate la Kiev, ci la Washington. Iar Kievul execută deja ceea ce i se spune să facă”, a declarat Peskov joi.

”Asemenea încercări de a respinge acest lucru, atât la Kiev, cât şi la Washington sunt, bineînţeles, absolut ridicole”, a adăugat el.

Ucraina respinge puternic acuzaţiile cu privire la acest incident, care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, în contextul în care o serie de acuzaţii extrem de grave ale Moscovei tensionează şi mai multe relaţiile între cele două părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.