Reprezentanţii Casei Albe au confirmat parţial marţi noaptea că preşedintele Trump a ajutat la redactarea declaraţiei publice a fiului său cu privire la întâlnirea controversată pe care a avut-o anul trecut cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, în încercarea de a obţine informaţii compromiţătoare despre democrata Hillary Clinton, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această confirmare parţială vine după ce jurnaliştii Washington Post au dezvăluit în urmă cu o zi că preşedintele american a dictat personal o declaraţie publică, care s-a dovedit ulterior a fi înşelătoare, în care Donald Trump Jr. argumenta că întâlnirea sa cu avocata Veselniţkaia nu avea nicio legătură cu eforturile de campanie ale tatălui său, deşi la respectiva întâlnire a participat inclusiv managerul campaniei Paul Manafort.

Sarah Huckabee Sanders a explicat că preşedinteke Trump doar şi-a exprimat poziţia cu privire la declaraţia fiului său, dar nu i-a dictat întreaga declaraţie înşelătoare despre întâlnirea controversată cu Veselniţkaia, aşa cum a susţinut Washington Post.

”Preşedintele şi-a exprimat poziţia aşa cum ar face orice părinte pe baza informaţiilor limitate pe care le avea”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

Aceasta a insistat că declaraţia înşelătoare nu a fost dictată de către preşedintele Trump şi i-a acuzat pe democraţi că au transformat întreaga poveste într-o ştire senzaţională pentru PR.

Huckabee a precizat că nu a existat nicio lipsă de acurateţe în declaraţiile iniţiale ale lui Donald Trump Jr.

Iniţial, Donald Trump Jr. a susţinut că întâlnirea sa cu avocata rusă s-a concentrat pe problema adopţiilor, înainte de a recunoaşte că încerca să obţină informaţii compromiţătoare despre democrata Hillary Clinton.

Avocatul preşedintelui a dezminţit că acesta s-a implicat în vreo capacitate în redactarea declaraţiei înşelătoare a lui Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr. a ajuns sub o presiune publică uriaşă, după ce jurnaliştii New York Times au dezvăluit luna trecută că acesta a participat la o întâlnire extrem de controversată în iunie 2016 cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, crezând că va primi informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, care făceau parte din eforturile guvernamentale ruse de a susţine campania Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.