Reprezentanţii Casei Albe nu au luat nicio măsură pentru a limita accesul fostului consilier pentru securitate naţională la informaţii clasificate, deşi ştiau că Michael Flynn putea să fie compromis de către Rusia, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sean Spicer insistă că Michael Flynn a fost concediat doar pentru că l-a indus în eroare în mod intenţionat pe vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu discuţiile sale repetate cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

Prin urmare, reprezentanţii administraţiie nu consideră că au avut un motiv pentru a limita accesul consilierului pentru securitate naţională la informaţii clasificate.

Sally Yates, care a ocupat interimatul la conducerea departamentului de Justiţie până la confirmarea lui Jeff Sessions, le-a spus senatorilor că a avertizat un consilier de la Casa Albă în două întâlniri separate cu privire la pericolul reprezentant de Michael Flynn.

Însă, Sean Spicer a încercat să catalogheze avertismentul drept o simplă atenţionare şi a pus sub semnul întrebării credibilitatea lui Sally Yates, precizând că aceasta era o susţinătoare a lui Hillary Clinton.

Michael Flynn a fost forţat să demisioneze după mai puţin de o lună în administraţia prezidenţială, după ce a refuzat să vorbească despre natura discuţiilor telefonice pe care le-a purtat cu ambasadorul rus de la Washinghton, Serghei Kisliak.

De asemenea, congresmenii l-au acuzat pe fostul consilier că a încălcat legea, după ce nu a vorbit despre un comision de 45.000 de dolari primit pentru apariţia la un eveniment din Moscova.

Moscova a dezminţit în repetate rânduri orice implicare în alegerile prezidenţiale americane, în vreme ce Donald Trump a negat implicarea Rusiei şi a acuzat administraţia Obama pentru presupusa interceptare a convorbirilor telefonice din Trump Tower, ulterior explicând că în spatele atacurilor cibernetice s-ar putea afla inclusiv China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.