Administraţia Trump ia în considerare o propunere, care ar putea să ducă la includerea Gărzii Revoluţionare din Iran pe lista de organizaţii teroriste întocmită de Statele Unite. De asemenea, mai multe agenţii guvernamentale au fost deja consultate cu privire la această propunere, care ar implementa sancţiuni suplimentare împotriva persoanelor şi entităţilor economice care menţin legături cu Garda Revoluţionară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda Revoluţionară este cu siguranţa una dintre cele mai puternice instituţii de securitate şi deţine acţiuni uriaşe în economia iraniană, precum şi o influenţă considerabilă în lumea politică.

Această propunere ar putea să vină sub forma unui ordin executiv, care ar obliga Departamentul de Stat să catalogheze drept organizaţie teroristă Garda Revoluţionară. Însă, în acest moment nu este clar când ar purea să semneze preşedintele american un asemenea ordin executiv, care ar alimenta şi mai mult tensiunile dintre Washington şi Teheran.

Acesta nu este singurul proiect de ordin executiv trimis către agenţiile guvernamentale, iar alte proiecte asemănătoare au fost deja amânate sau respinse de către preşedintele Donald Trump.

Săptămâna trecută, oficialii dezbăteau includerea pe aceeaşi listă de organizaţii teroriste a Frăţiei Musulmane. Însă, implementarea deciziei a fost amânată pe termen nedeterminat.

Catalogarea celei mai puternice instituţii militare şi politice iraniene drept o organizaţie teroristă ar putea să destabilizeze relaţiile deja problematice şi să genereze noi conflicte regionale împotriva Statelor Ubure,

De asemenea, o asemenea decizie ar complica lupta americanilor de combatere a Statului Islamic din Irak, acolo unde lupta este susţinută de miliţiile şiite finanţate de către luptătorii Gărzii Revoluţionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.