Reprezentanţii Casei Albe au anunţat joi după-amiază că agenţii FBI au lansat deja o investigaţie cu privire la atacul cibernetic din august 2013, prin care au fost compromise datele personale a peste un miliard de utilizatori Yahoo. Compania a descoperit urmele scurgerii de date abia anul acesta, deşi a dat asigurări că informaţiile legate de cardurile de credit şi conturile bancare ale utilizatorilor nu au fost afectate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a declarat că anchetatorii americani vor trebui să se asigure că investigaţia nu va fi compromisă prin anunţarea publică a celor care au orchestrat atacul cibernetic asupra Yahoo Inc.

"Yahoo crede că o terţă parte neautorizată a furat în august 2013 date legate de peste un miliard de conturi ale utilizatorilor", se arată într-un comunicat al Yahoo Inc. Gigantul a precizat că nu este în măsură să identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive.

Nume, numere de telefon sau date de naştere ale clienţilor au fost furate de hackeri, chiar dacă gigantul tehnologic afirmă că informaţiile legate de carduri de credit şi conturi bancare nu au fost afectate.

"Datele cardurilor de plată şi informaţiile despre conturi bancare nu sunt stocate în sistemul care a fost piratat”, potrivit Yahoo Inc.

Potrivit grupului, care se confruntă momentan cu mari dificultăţi financiare, acest nou incident este "probabil" distinct de atacul cibernetic dezvăluit la sfârşitul lui septembrie şi care data din 2014 şi viza 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor.

Yahoo a sugerat atunci că un grup de hackeri finanţaţi de un stat străin s-ar fi putut afla în spatele atacului cibernetic.

Această nouă descoperire majoră intervine într-un moment prost pentru compania tehnologică, care a încheiat un acord la sfârşitul lui iulie în vederea cedării către gigantul în telecomunicaţii Verizon a activităţilor sale centrale - inclusiv Yahoo Mail, Yahoo News. Achiziţia ar avea o valoare de 4,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.