Şefa executivului din regiunea semiautonomă Hong Kong, Carrie Lam, a declarat marţi că refacerea oraşului în urma protestelor care au afectat marele centru din Asia ar putea dura mult şi a făcut apel la calm, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile sale au avut loc ca urmare a amplificării grave a crizei din ultima săptămână. Autorităţile de la Beijing au declarat luni că protestele încep să prezinte "semne de terorism", iar aeroportul a fost închis într-o acţiune fără precedent care a dus la anularea a sute de zboruri. 

Ea a spus că violenţa protestatarilor a împins Hong Kong în "stare de panică şi haos". 

"Violenţa, fie că este vorba de utilizarea sau de apologia ei, va împinge Hong Kong-ul pe un drum fără întoarcere şi va arunca societatea din Hong Kong într-o situaţie foarte îngrijorătoare şi periculoasă", a spus şefa executivului local în cadrul unei conferinţe de presă. 

"Cer tuturor să lase deoparte neînţelegerile şi să se liniştească, uitaţi-vă un minut la oraşul nostru, casa noastră. Putem îndura să-l împingem în abis şi să-l vedem spart în bucăţi?", a spus Lam. 

Manifestanţii i-au cerut demisia lui Lam. 

China a declarat luni că protestele au atins un punct critic.

Aeroportul din Hong Kong s-a redeschis marţi, unele zboruri fiind reluate dar sute au rămas anulate, companii precum HVN.HM, Jetstar Pacific şi Malaysian Airlines sfătuindu-i pe călători să îşi reprogrameze zborurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.