Organizatorii Carnavalului de la Rio de Janeiro au insistat ca tradiţionala paradă a şcolilor de samba să continue, deşi un car alegoric a intrat în petrecăreţii de pe străzile metropolei braziliene, rănind până la 20 de persoane, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un accident a avut loc chiar la începutul principalei parade de samba, după ce carul alegoric al cunoscutei şcolii de samba Paraiso do Tuiuti a intrat în mulţimea de la Sambadromo.

Opt persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, inclusiv jurnalişti care acopereau Carnavalul de la Rio de Janeiro.

De asemenea, trei persoane rămân în stare gravă, iar un bărbat a fost strivit între o barieră de securitate şi carul alegoric al şcolii Paraiso do Tuiuti.

În ciuda accidentului, şcolile de samba au continuat să danseze pe străzile metropolei braziliene, iar un campion va fi desemnat miercuri.

Directorul Carnvalului de la Rio de Janeiro, Elmo Jose, a susţinut că o parte din vină aparţine petrecăreţilor şi jurnaliştilor răniţi, care au stat în calea paradei Sambodromo.

”Vom continua show-ul”, a declarat Elmo Jose.

Fiica unui rănit i-a criticat dur pe organizatori, susţinând că au pus distraţia înaintea siguranţei participanţilor şi au întârziat inspectarea carului alegoric în urma accidentului din Rio de Janeiro.

”Nu au permis (inspecţia - n.r.) pentru că nu voiau să blocheze parada. Mama mea era strivită într-un gard şi ei erau îngrijoraţi de paradă. Pentru numele lui Dumnezeu, era ireal”, a declarat Rafaela Anastasia pentru postul de televiziune Globo.

În fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 şcolii de samba se întrec pe străzile metropolei braziliene pentru a obţine titlul de cea mai bună şcoală de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.