Carla Del Ponte, fost procuror pentru crime de război, a făcut un apel către Curtea Penală Internaţională să emită un mandat de arestaree pe numele lui Vladimir Putin, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Putin este un criminal de război”, a afirmat Del Ponte, în vârstă de 75 de ani, care a investigat crime de război din Rwanda şi din fosta Iugoslavie.

Del Ponte, care a făcut parte timp de mai mulţi ani din comisia ONU care a investigat abuzurile din războiul din Siria, a subliniat, într-un interviu pentru Le Temps, că emiterea unui mandat de arestare ar fi un semnal important că “s-a făcut muncă de investigaţie”.

“Este singurul instrument care există, care face posibilă arestarea celui vinovat de crimă de război şi aducerea lui în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat Del Ponte.

Carla Del Ponte a precizat că un mandat de arestare nu înseamnă neapărat că Putin ar fi luat în custodie: “Dacă el rămâne în Rusia, asta nu s-ar întâmpla niciodată. Dar ar fi imposibil pentru el să părăsească ţara şi ar fi un semnal puternic că are multe state împotriva lui.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.