Cardinalul australian George Pell, achitat în aprilie 2020, după ce a fost condamnat în februarie 2019 la şase ani de închisoare cu privire la abuzuri sexuale asupra unor băieţi de altar, a murit, marţi, la 81 de ani, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Pell a murit din cauza unor complicaţii la inimiă, rezultate în urma unei operaţii la şold.

„Cu mare tristeţe pot confirma că Eminenţa Sa, Cardinalul George Pell, a murit la Roma la primele ore ale acestei dimineţi”, a declarat arhiepiscopul australian Anthony Fisher într-o declaraţie transmisă AFP.

„Această veste este un mare şoc pentru noi toţi”, a adăugat episcopul Fisher, care a cerut „să ne rugăm pentru odihna sufletului cardinalului Pell”.

George Pell, care a ocupat funcţia de secretar de economiei al Vaticanului şi a fost considerat apoi mâna dreaptă a Papei Francisc, a fost condamnat la şase ani de închisoare în 2019 pentru violul şi agresarea sexuală a doi băieţi de altar în Melbourne, în anii 1990.

Confirmată în apel, condamnarea sa fusese casată de Înalta Curte din Australia, iar prelatul şi-a recăpătat libertatea după douăsprezece luni de închisoare.

Născut într-un orăşel din statul Victoria, Cardinalul Pell a fost primul australian care a ajuns atât de sus în ierarhia Bisericii Catolice, unde a fost considerat numărul trei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.