O fată în vârstă de şapte ani, care a traversat ilegal graniţa dintre Mexic şi SUA împreună cu familia sa, a murit la câteva ore după ce a fost reţinută, conform oficialilor americani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fata, care era din Guatemala şi a ajuns la în SUA săptămâna trecută ca parte dintr-un grup de migranţi, a murit din cauza deshidratării şi a şocului, a informat Washington Post.

Ofiţerii vamali au declarat pentru Associated Press că fata nu mai mâncase sau băuse apă de mai multe zile.

Fata a fost transportată la spitalul din El Paso, însă a suferit un stop cardiac şi a murit după 24 de ore. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Securitate Naţională a transmis condoleanţe rudelor fetei, declarând că ofiţerii vamali americani „au grijă mereu de persoanele aflate în custodia lor şi fac tot ce pot pentru a-i ţine în siguranţă”.

„Din păcate, în ciuda eforturilor noastre şi ale echipajului medical, nu am putut să oprim această tragedie. Încă o dată facem apel la părinţi să nu îşi pună copiii în pericol traversând ilegal graniţa”, a declarat el.

Joi, Washington Post informase că fata a murit după ce a fost reţinută împreună cu tatăl ei.

Tensiunile cresc la graniţa dintre Mexic şi SUA după ce în zonă au ajuns mai mult de 7.500 de migranţi în ultimele săptămâni.

Ei fac parte dintr-un grup mai mare de migranţi din Guatemala, Honduras şi El Salvador, care au plecat în octombrie spre SUA pentru a scăpa de persecutţii, violenţe şi sărăcie. Printre ei se află şi copii.

Preşedintele american, Donald Trump, a promis că va ţine fiecare migrant la graniţa cu Mexicul până când fiecare caz în parte va fi analizat şi un tribunal va lua o decizie în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.