Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat vineri după-amiază că nu s-a discutat la întâlnirea de la Berlin a liderilor europeni cu preşedintele american Barack Obama despre o posibilă extindere a sancţiunilor economice internaţionale împotriva Rusiei pentru acţiunile militare din Siria de susţinere a regimului lui Bashar al-Assad, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am discutat în termeni concreţi despre sancţiuni împotriva Rusiei”, a precizat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

Cancelarul german a explicat că liderii europeni au discutat în schimb despre sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru rolul în finanţarea conflictului din estul Ucrainei. 

Nicio decizie nu a fost luată până în acest moment cu privire la extinderea sancţiunilor economice internaţionale. Însă, Merkel a precizat că nu este suficient progresul înregistrat în implementarea prevederilor acordului de pace de la Minsk.

Mai multe surse guvernamentale au anunţat încă de miercuri că liderii europeni se vor întruni la Berlin pentru a discuta cu preşedintele Barack Obama despre o posibilă extindere a sancţiunilor economice impuse Rusiei pentru finanţarea insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei.

Actualele sancţiuni economice ar urma să expire la finele lunii ianuarie 2017.

Liderii europeni se tem că ruşii vor utiliza perioda dinainte de inaugurarea lui Donald Trump pentru a lansa o nouă ofensivă în Siria şi Ucraina. Două surse diplomatice au explicat că situaţia din Siria ar putea să apară pe agenda de discuţii de la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.