Campania de realegere a preşedintelui american Joe Biden a strâns peste 53 de milioane de dolari în februarie şi are 155 de milioane de dolari în numerar după ce a realizat cea mai mare strângere de fonduri de la lansarea campaniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Strângerea de fonduri din februarie a avut loc chiar înainte ca Biden să obţină nominalizarea Partidului Democrat, în martie, şi înainte ca acesta să strângă 10 milioane de dolari în cele 24 de ore de la discursul său înflăcărat privind starea Uniunii.

Aproximativ 1,3 milioane de donatori au făcut aproape 3,4 milioane de contribuţii, iar 97% din donaţii au fost sub 200 de dolari, potrivit unui comunicat al campaniei lui Biden, care a publicat cifrele duminică.

Biden a plecat în februarie într-un turneu de strângere de fonduri în California şi a participat la strângeri de fonduri în zonele Los Angeles şi San Francisco.

Opoziţia faţă de Donald Trump, care a obţinut nominalizarea Partidului Republican, şi faţă de GOP au motivat donatorii.

Campania lui Biden a generat venituri de 1,6 milioane de dolari în cele 48 de ore de la alegerile primare din GOP din Carolina de Sud, în timp ce e-mailurile centrate pe Trump au generat şi donaţii, a spus campania lui Biden.

„Miza acestor alegeri nu ar putea fi mai mare pentru viitorul acestei ţări, iar operaţiunea noastră istorică de strângere de fonduri se asigură că fiecare alegător cunoaşte aceste mize în noiembrie”, a declarat Julie Chavez Rodriguez, directorul de campanie al lui Biden.

Un sondaj recent al Reuters/Ipsos a arătat că Biden avea un avans marginal de 1 punct procentual faţă de Trump înaintea alegerilor din noiembrie.

Aproximativ 39% dintre alegătorii înregistraţi în sondajul de o săptămână au declarat că ar vota pentru democratul Biden, dacă alegerile ar avea loc astăzi, comparativ cu 38% care l-au ales pe fostul preşedinte republican Trump.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.