Preşedintele camerunez a anunţat sâmbătă după-amiază că peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 600 au fost rănite, după ce un tren a deraiat în timpul unei curse între Yaounde şi Doula. Bilanţul anterior vorbea despre cel puţin 55 de morţi, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condoleanţele mele se îndreaptă spre familiile îndoliate după ce un tren al companiei Camrail a deraiat în apropiere de Eseka. Peste 70 de pasageri au murit, iar 600 au fost răniţi în acest accident. Am cerut executivului să-i asiste complet pe supravieţuitori, în timp ce anchetatorii încearcă să determine cauzele ce au dus la deraierea trenului”, a declarat preşedintele Paul Biya.

Trenul de pasageri supraaglomerat a deraiat în apropiere de localitatea centrală Eseka, situată la circa 120 de kilometri vest de capitala Yaounde. În urma accidentului feroviar, mai multe vagoane s-au răsturnat.

Martorii susţin că angajaţii companiei feroviare au adăugat un număr suplimentar de vagoane, pentru a acomoda numărul mare de pasageri. Nu este clar dacă această decizie a jurat un rol în accidentul feroviar.

Reprezentanţii Camrail au anunţat că lucrează împreună cu autorităţile cameruneze pentru a se asigura că răniţii sunt bine îngrijiţi, iar familiile primesc susţinerea de care au nevoie.

”În acest moment am lansat mai multe investigaţii tehnice pentru a determina ce a dus la accidentul tragic, iar concluziile vor fi comunicate public”, se arată într-un comunicat al Camrail.

Lucrătorii au muncit toată noaptea pentru a înlătura vagoanele deraiate de pe linia feroviară, care reprezintă principala rută de transport a bunurilor şi pasagerilor din localitatea portuară Douala spre capitala Yoaunde.

”Trenul cu persoanele rănite şi cu cadavrele celor decedaţi a ajuns la gara din Yaounde în prezenţa executivului şi a reprezentanţilor Camrail. Autobuzele i-au condus pe pasagerii care au scăpat nevătămaţi spre Douala”.

Trenul era supraaglomerat, după ce un pod s-a prăbuşit din cauza precipitaţiilor abundente pe drumul dintre Yaounde şi Doula. Prăbuşirea podului a dus la paralizarea traficului rutier şi la supraaglomerarea celui feroviar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.