Camera Reprezentanţilor a anunţat joi seara că va amâna până săptămâna viitoare votul pe marginea legislaţiei de înlocuire a Obamacare, după ce preşedintele Donald Trump şi liderii Congresului SUA nu au reuşit să găsească sprijin în rândul reprezentanţilor din Partidul Republican. În acest moment, legislaţia nu ar aduna destule voturi în Camera Reprezentanţilor, iar Donald Trump se teme de o asemenea înfrângere, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această amânare a votului întârzie prima victorie legislativă aşteptată de preşedintele Donald Trump.

Aproximativ 14 milioane de americani vor pierde asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numărul persoanelor neasigurate va creşte cu 24 de milioane până în 2026, ajungând la 52 de milioane de oameni în Statele Unite.

Planul de înlocuire a legii privind asigurările medicale a fost criticat atât de democraţi, cât şi de unii republicanii din Congres.

Însă, liderii republicanii susţin că proiectul propus de ei va reduce costurile şi că statisticile publicate sunt înşelătoare, pentru că nu iau în calcul sumele pe care pacienţii trebuiau să le achite din buzunar în baza legii promovate de Obama.

Democraţii au avertizat, însă, că înlocuirea Obamacare va fi un dezastru pentru populaţia săracă a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.