Procuratura Generală a anunţat vineri după-amiază punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu a fostului vicepremier şi ministru de Finanţe din primul cabinet guvernamental al prim-ministrului Boiko Borisov. Politicianul Simeon Diankov este acuzat de procurorii bulgari că a aranjat privatizarea companiei de distribuire a energiei electrice EVN pentru ca evaluatorii Bulbrokers să primească aproximativ 645.000 de euro, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diankov şi-a depăşit atribuţiile guvernamentale şi a ordonat agenţiei de privatizare ca brokerii de investiţii ai companiei Bulbrokers să intermedieze privatizarea EVN. 

Se pare că infracţiunea a fost comisă în perioada mai-iunie 2011.

De asemenea, fostul vicepremier l-a avut complice în această schemă pe Ivo Prokopiev, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.