Presa bulgară relatează că preşedintele socialist Rumen Radev l-a ales pe fostul preşedinte al Adunării Naţionale, Ognian Gerjikov, pentru a ocupa interimatul funcţiei de prim-ministru al Bulgariei. Numele lui Gerjikov a fost speculat de presă încă de la finele anului trecut, dar politicianul nu s-a arătat încântat de o asemenea propunere la şefia interimară a executivului de la Sofia, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gerjikov a acceptat propunerea lansată de preşedintele Radev.

Se pare că preşedintele bulgar a discutat în cursul zilei de marţi cu mai multe persoane considerate pentru a ocupa interimatul de la conducerea Guvernului.

Preşedintele Rumen Radev a depus jurământul în urmă cu o săptămână şi a anunţat că va dizolva cât mai curând Adunarea Naţională a Bulgariei. De asemenea, acesta consideră declanşarea alegerilor anticipate pentru data de 26 martie 2017.

Analiştii au avertizat în legătură cu riscul unei instabilităţi politice prelungite, pentru că este puţin probabil ca alegerile să permită formarea unei majorităţi capabile să introducă reformele judiciare şi economice de care are nevoie Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.