Regele Filip şi Regina Mathilde au participat miercuri dimineaţă la momentul de reculegere de pe aeroportul internaţional Zaventem, care marchează un an de la atentatele sângeroase comise de jihadiştii Statului Islamic. Acest moment de reculegere este primul dintr-o listă de evenimente în memoria celor 32 de persoane care şi-au pierdut viaţa la Bruxelles, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, premierul belgian şi mai mulţi miniştri au stat alături de familia regală în timpul momentului de reculegere, care a avut loc la ora locală 7.58 (8.58 ora României) în faţa terminalului renovat al aeroportului Zaventem. 

CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul marchează un an de la atentatele soldate cu 32 de morţi, pe fondul a numeroase întrebări fără răspuns

Acest moment de reculegere a avut loc la fix un an de la prima explozie, care a zguduit terminalul de plecări de la Zaventem. Un număr de 16 persoane şi-au pierdut viaţa în dublul atentat sinucigaş, iar alte câteva zeci au fost rănite pe aeroportul din Bruxelles.

În timpul ceremoniei, o femeie a aruncat trandafiri albi, în vreme ce Eddy van Calster, fratele unei angajate a aeroportului care şi-a pierdut viaţa în atentate, a cântat o baladă rock în memoria victimelor de la Zaventem.

Sute de oameni, inclusiv rude ale victimelor, au participat la ceremonie, iar reprezentanţii aeroportului au citit numele persoanelor care şi-au pierdut viaţa în atentatele din Bruxelles.

”22 martie 2016 va rămâne întotdeauna în inimile noastre... noi suntem uniţi”, a spus un reprezentant al aeroportului Zaventem.

Familia regală va conduce un al doilea moment de reculegere la staţia Maalbeek, unde un al treilea atacator sinucigaş şi-a detonat în urmă cu un an centura de explozibili într-o garnitură de metrou care părăsea staţia situată în apropiere de Parlamentul European.

Peste 320 de persoane au fost rănite în atentatele din Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.