Aşteptarea îndelungată în cozile de pe aeroportul Zaventem a devenit miercuri istorie, după ce reprezentanţii aeroportului au decis să relaxeze măsurile de securitate, în urma nemulţumirii pasagerilor. Măsurile de securitate implementate de poliţia aeroportuară au creat aglomeraţie pe aeroport, întrucât pasagerii erau controlaţi atât în interiorul terminalului, cât şi înainte de a intra în clădire, după atentatele tragice de acum o lună, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terminalul de plecări al aeroportului Zaventem a fost redeschis parţial la începutul săptămânii, ceea ce a dus automat la mărirea capacităţii de funcţionare a aeroportului la 80%.

Însă, cozile de la aeroport nu au dispărut după redeschiderea terminalului de plecări, iar pasagerii au fost nevoiţi în continuare să aştepte până la trei ore pentru a trece de controalele de securitate repetate, implementate după atentatele teroriste de la 22 martie, în care şi-au pierdut viaţa 16 persoane.

”Este o zi destul de aglomerată astăzi, însă cozile pe care le-am văzut luni şi marţi au dispărut”, a explicat un purtător de cuvânt al aeroportului Zaventem.

Ministrul belgian de Interne a autorizat, de asemenea, schimbarea sistemului de verificare a bagajelor înainte de îmbarcare, care se va aplica doar unui număr restrâns de pasageri, nu tuturor celor care intră în terminalul de plecări.

Aeroportul Zaventem este cel mai important nod aviatic din Belgia, însă nu va funcţiona la capacitate maximă până la mijlocul lunii iunie.

În urmă cu o lună, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.