Presa belgiană a anunţat că cele două aeronave, care au fost vizate miercuri seara de o alertă cu bombă, au reuşit să aterizeze în siguranţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Între timp, procuratura generală a deschis o anchetă cu privire la alerta de securitate, iar geniştii nu au fost trimişi pe pista aeroportului belgian, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al poliţiei aeroportuare a precizat că nu există nicio alertă de securitate la aeroportul Zaventem.

Mai multe zboruri au fost deviate spre alte aeroporturi. Printre acestea se numără un avion al companiei Air Marocco, care a aterizat pe aeroportul francez din Toulouse.

De asemenea, Crucea Roşie a ridicat la ora locală 20.15 (21.15 ora României) planul de catastrofă.

Cele două aeronave au decolat cu câteva ore în urmă din Oslo şi, respectiv, Stockholm. Însă, avioanele au aterizat în siguranţă, după declanşarea alertei.

Un jurnalist belgian, care era la bordul avionului norvegian vizat de alerta cu bombă, a susţinut că avionul a reuşit să aterizeze în siguranţă pe aeroportul din Bruxelles.

Se pare că pilotul norvegian al zborului companiei SAP a anunţat alerta cu 20 de minute înainte de aterizare,  iar pasagerii au fost evacuaţi după aterizare.

Doi jihadişti ai Statului Islamic s-au detonat la 22 martie în terminalul de plecări ai aeroportului Zaventem din Bruxelles. Atentatul, soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea câtorva sute, a determinat implementarea unor măsuri de securitate suplimentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.