Anchetatorii belgieni au descoperit o urmă din materialul genetic al teroristului Salah Abdeslam, singurul atentator de la Paris rămas în viaţă, în apartamentul percheziţionat de poliţie în timpul raidului antiterorist care a avut loc marţi la Bruxelles, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia nu a fost confirmată de oficialii belgieni, însă a apărut în presa din Hexagon.

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, a avut loc marţi la Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie. Între timp, Bruxelles-ul a fost acaparat de soldaţi belgieni, care au amintit de oraşul asediat la o săptămână după atentatele din capitala franceză.

”Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene, care a refuzat să confirme că raidul antiterorist îl vizează pe Salah Abdeslam.

Salah Abdesalm, unul dintre teroriştii implicaţi în atacul asupra sălii de concert Bataclan din Paris, este încă în libertate la mai mult de cinci luni de la atentatele în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni, cei mai mulţi fiind ucişi la concertul Eagles of Death Metal.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.