La mai bine de două săptămâni de la atentatele teroriste care au lovit metropola belgiană, 57 de persoane rănite în deflagraţiile de la aeroportul Zaventem şi de la staţia de metrou Maelbeek sunt încă spitalizate, scrie Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul belgian al Sănătăţii Maggie de Block a precizat că răniţii au fost trataţi în 19 spitale din regiunea Bruxelles. La 16 zile de la atentatele teroriste care au lovit metropola, 28 de răniţi sunt internaţi la terapie intensivă, unde primesc tratament specific şi sunt monitorizaţi zi şi noapte. Alţi 19 răniţi sunt trataţi în spitale pentru arşi.

După atentate, servicul public de sănătate împreună cu mai multe departamente şi chiar afaceri private au oferit susţinere psihologică pentru victimele atentatelor şi rudele acestora, cât şi pentru cei care au fost prezenţi la locul deflagraţiilor şi pentru salvatori.

”Echipele medicale au lucrat extrem de bine în prima fază, adică în faza acută. În afară de aceştia, un alt grup de oameni a venit în ajutor pentru a oferi consiliere psihologică”, a precizat Block.

În urmă cu două săptămâni, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.