Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt nu a exclus joi o amânare a Brexitului, prevăzut la 29 martie, pentru a permite adoptarea legilor necesare punerii lui în aplicare, în cazul în care un acord al divorţului este aprobat târziu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este adevărat că dacă sfârşim prin a aproba un acord în zilele de dinainte de 29 martie, ar putea să avem nevoie de mai mult timp pentru a adopta legislaţia necesară”, a recunoscut Hunt la BBC Radio 4.

”Însă dacă ajungem să facem progrese mai devreme, acest lucru ar putea să nu fie necesar”, a adăugat el.

”Nu putem şti, în acest stadiu, care dintre scenarii poate avea loc”, a spus şeful diplomaţiei britanice.

Orice amânare este necesar să fie aprobată de către celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Odată cu apropierea cu paşi mari a Brexitului, Downing Street intenţionează să suprime vacanţa parlamentară de o săptămână prevăzută în februarie sau să prelungească sesiunile dezbaterilor în Parlament.

Dintre cele 13 legi care este necesar să fie adoptate înaintea Brexitului, cinci au fost deja promulgate, opt urmează să fie dezbătute, iar în cazul unora dintre acestea din urmă dezbaterile nu au început - inclusiv a textului cu privire la mediu şi starea de bine a animalelor, potrivit unor date compilate de centrul de reflecţie Institute for Government.

În faţa ostilităţii deputaţilor britanici faţă de acordul divorţului încheiat cu UE, premierul conservator Theresa May a anunţat marţi că vrea să redeschidă negocierile textului, cu obiectivul de a obţine concesii susceptibile să conducă la formarea unei majorităţi în Camera Comunelor.

Însă UE a refuzat, până acum, în mod ferm acest lucru.

Fătă acord, Regatul Unit riscă să părăsească blocul european fără garanţii - un scenariu temut de mediile economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.