O femeie din Brazilia şi cei doi copii ai săi au fost eliberaţi de poliţie într-o stare avansată de malnutriţie după ce au fost sechestraţi în condiţii îngrozitoare timp de 17 ani de soţul ei la Rio de Janeiro, anunţă poliţia, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cei doi tineri, despre care se spune că ar fi copiii femeii şi ai suspectului, erau legaţi, murdari şi subnutriţi”, a explicat într-un comunicat de presă poliţia militară din Rio, care l-a arestat pe tatăl familiei.

Autorităţile au fost alertate printr-un denunţ anonim şi operaţiunea poliţiei a avut loc joi, în Guaratiba, un cartier popular din vestul acestui oraş.

Femeia şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 19 şi 22 de ani, potrivit presei locale, au fost internaţi la scurt timp după eliberare, în stare de "deshidratare şi malnutriţie severă”, au precizat serviciile municipale de sănătate. Potrivit site-ului de ştiri G1, mama familiei le-a spus autorităţilor că uneori au stat trei zile fără mâncare şi că au fost în permanenţă victime ale atacurilor fizice şi psihice.

"Trebuie să stai cu mine până la sfârşit, nu vei mai ieşi de aici până nu vei muri”, a spus soţul ei, Luiz Antonio Santos Silva, cu care era căsătorită de 23 de ani.

Imaginile transmise în presa braziliană îi arată pe cei doi copii, adulţi, având aspect de adolescenţi din cauza malnutriţiei lor. "Când am văzut starea în care au ieşit cei doi copii, ne-am spus că nu ar fi supravieţuit încă o săptămână. Am încercat să vorbesc cu mama în ambulanţă, dar nu a putut scoate nici cel mai mic sunet, era atât de slabă”, a declarat un locuitor din Guaratiba pentru site-ul G1.

Vecinii au spus autorităţilor că presupusul torţionar a fost poreclit "DJ" deoarece obişnuia să pună muzică pentru a ascunde ţipetele victimelor sale. Unii susţin că deja au fost făcute denunţuri în urmă cu doi ani, fără ca autorităţile să intervină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.