Brazilia a înregistrat 1.039 de morţi din cauza covid-19 - un bilanţ zilnic care depăşeşte pragul de 1.000 de decese a patra zi la rând de la accelerarea epidemiei săptămâna trecută -, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare ţară din America Latină - epicentrul pandemiei covid-19 - înregistrează de-acum 24.512 de morţi, potrivit datelor oficiale prezentate marţide Guvern.

Comunitatea ştiinţifică consideră însă aceste date sunt puternic subevaluate.

Timp de patru zile, până luni, Brazilia a fost ţara care a înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic al morţilor din cauza covid-19 din lume - depăşind pentru prima oară la acest bilanţ Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume (aproape 100.000 de morţi).

Brazilia înregistrează 391.222 de contaminări confirmate cu noul coronavirus, la o populaţie de 210 milioane de locuitori.

Cele mai sinistrate două state braziliene sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro, unde seriviciile spitaliceşti de trerapie intensivă sunt foarte aproape de saturare, la fel ca mai multe state din nordul şi nord-estul ţării.

Sao Paulo înregistra marţi seara (ora locală) 6.423 de morţi şi peste 86.000 de contaminări, iar Rio, unde boala a accelerat puternic de o săptămână, se înregistrau 4.361 de morţi şi peste 40.000 de cazuri.

Aceste două state au decretat de la sfârşitul lui martie izolarea populaţiei, în pofida aprigei opoziţii a preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Însă această măsură nu este însoţită de vreo măsură coercitivă şi nu este suficientă în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus.

Ministerul brazilian al Sănătăţii a anunţat luni că îşi menţine recomandarea folosirii hidroxiclorochinei în tratarea covid-19, în pofida hotărârii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a suspenda temporar teste clinice cu acest medicament, ca măsură de precauţie, din cauza ineficienţei şi riscurilor pe care le prezintă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.