În urma ploilor abundente din statul brazilian Rio Grande do Sul, bilanţul victimelor a crescut la 136 de morţi, a anunţat, sâmbătă, organismul guvernamental de apărare civilă, de la 126 în ziua precedentă, în timp ce alte 125 de persoane sunt date dispărute, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtunile şi inundaţiile care au lovit cel mai sudic stat din sudul ţării sud-americane au provocat, de asemenea, strămutarea  a aproximativ 537.000 de persoane, potrivit organismului local de apărare civilă, o creştere semnificativă faţă de cele 340.000 raportate cu o zi înainte.

Aproximativ 446 de centre urbane au fost afectate, cu impact asupra vieţilor a peste 2,1 milioane de persoane într-un stat a cărui populaţie este de aproximativ 10,9 milioane de locuitori.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Meteorologul Metsul a anunţat că, după un scurt răgaz, ploile care s-au abătut vineri asupra statului au început să umple râurile, într-o situaţie pe care a numit-o "îngrijorătoare".

"Precipitaţiile acumulate se produc în cea mai rea regiune posibilă având în vedere scenariul actual de inundaţii, de-a lungul bazinelor şi în izvoarele principalelor râuri care sunt încă pline", a declarat serviciul meteorologic într-o declaraţie publică.

Statul se află la un punct de întâlnire geografic între atmosferele tropicale şi polare, ceea ce a creat un model meteorologic cu perioade de ploi intense sau de secetă.

Oamenii de ştiinţă locali consideră că acest tipar s-a intensificat din cauza schimbărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.